Bore-outcoach werd Bladspiegeling

Meer info en nieuwe evenementen via www.bladspiegeling.be


Sleep je jezelf elke ochtend uit bed? Voel je je vaak uitgeput en futloos? Misschien zit je met een bore-out.

Een bore-out… wat is dat?

Hoe krijg je een bore-out?

Wil je er graag meer over lezen?

Wat kan ik als bore-out coach voor je betekenen?

Wat zijn je opties?

Waar vinden de coachsessies plaats?


Een bore-out… wat is dat?

De benaming bore-out is afgeleid van het Engelse to be bored, zichzelf vervelen. Het is een situatie die ontstaat door een gebrek aan prikkeling, afwisseling, voldoening en energie. Vaak wordt er gezegd dat mensen met een bore-out niet genoeg uitgedaagd worden. Misschien herken je je daar niet meteen in omdat opstaan en naar je werk gaan alleen al uitdagend genoeg voor je zijn op dit moment. Je kan jezelf fysiek en mentaal vervelen terwijl je actief aan de slag bent en dus niet uitsluitend wanneer je weinig of niets om handen hebt. Doordat de activiteiten (thuis en/of op je werk) je niet genoeg voldoening en energie schenken raak je op termijn uitgeput.

Als je door TEK_BOREOUT_bewerkt een bore-out geveld wordt, is je interne vlam erg verzwakt. Het resultaat is bijgevolg erg vergelijkbaar met dat van een burn-out. Alleen is het nog steeds een groot taboe om toe te geven dat je je dag in dag uit verveelt, thuis of op je werk! Herkennen en erkennen dat je in een bore-out zit is dus niet altijd gemakkelijk. Gelukkig hoef je dat niet helemaal alleen te doen.

 

Hoe krijg je een bore-out?

Een bore-out krijg je niet van vandaag op morgen. Het bouwt zich op doorheen de jaren. Aan de basis ervan ligt het niet ten volle uitleven van je ware aard naar jouw potentieel van datgene waar jij oprecht voldoening van krijgt. Wat bij jou precies de oorzaak is kunnen we samen uitzoeken. Ik richt me in mijn praktijk voornamelijk tot mensen die hoogbegaafd zijn of dit van zichzelf vermoeden en graag willen uitzoeken.

Wil je er graag meer over lezen?

Op mijn blog vind je een aantal artikels terug over de thema’s bore-out en burn-out.

Op 11 september 2015 verscheen mijn boek over bore-out “Vechten tegen verveling” bij Uitgeverij Houtekiet. Op de pagina bore-out boek vind je achtergrondinformatie. Je kan het boek hier op de website bestellen of in je lokale boekhandel. Als je het bij mij bestelt, dan krijg je er een gratis bladwijzer bij waarnaar in het boek verwezen wordt.

Heb je een beknoptere toelichting nodig? Dan kan je hier mijn folder over bore-out downloaden.

Daarnaast geef ik ook lezingen over bore-out. Wat je daarvan mag verwachten kan je lezen op de pagina bore-out lezing. Voor data neem je best een kijkje in de agenda.

Wat kan ik als bore-out coach voor je betekenen?

Ik heb aan den lijve ondervonden wat het is om je zo intens te vervelen dat je elke minuut van de werkdag aftelt en er op den duur niets meer van je over blijft. Daardoor en daarom heb ik als biologe met doctoraat in de wetenschappen een serieuze carrièreswitch gemaakt. Mijn drive om steeds nieuwe kennis te verwerven, bijkomende vaardigheden onder de knie te krijgen en wat ik daarbij leer, hanteer ik om je te ondersteunen bij het uitzoeken wat het precies is dat jij op dit moment graag doet, wat je leven zin geeft of waar je op de langere termijn naartoe wilt. Als ervaringsdeskundige en auteur van het boek ‘Vechten tegen verveling’ begeleid ik je in je zoektocht om uit te maken of je al dan niet een bore-out hebt, wat de mogelijke oorzaken zijn en vooral hoe je er weer uit geraakt. Je krijgt behalve herkenning en inzicht in je situatie en je proces, ook de kans om zelf de concrete acties te definiëren die nodig zijn om je situatie te verbeteren.

Sinds juni 2018 ben ik actief als coach onder de naam Bladspiegeling.

Wat zijn je opties?

Er zijn verschillende mogelijkheden al naargelang je situatie en je wensen. Indien je tijdig actie onderneemt volstaan waarschijnlijk enkele coachsessies en thuisopdrachten om weer voldoening en energie uit je werk en privé-activiteiten te halen. Zit je al langer gevangen in een bore-out, dan zal wellicht een iets grondiger aanpak noodzakelijk zijn. Bij aanhoudende fysieke en mentale klachten raad ik aan je huisarts te consulteren.

Individuele (natuur)coachsessies In een eerste coachsessie luister ik naar je verhaal, ga ik even in jouw schoenen staan en daag ik je gedachtegang uit. Aan de hand van de vele vragen die ik je stel krijgen we een scherp beeld van wat je coachvraag precies is. Ik hou ervan buiten te coachen of toch de mogelijkheid te hebben. Na je eerste sessie ben je helemaal vrij om te kiezen of mijn coachaanpak iets voor jou is of niet. Ik behandel je verhaal met zorg en respect en durf confronterend uit de hoek komen als ik van mening ben dat dit je vooruit zal helpen. Mijn geest is behoorlijk analytisch ingesteld wat aanleiding kan zijn tot scherpe vragen. Van mijn kant bekijk ik of jij de nodige motivatie hebt om echt verandering te brengen in je leven. Indien we besluiten samen verder aan de slag te gaan, dan daag ik je uit om concrete acties te definiëren zodat je werkelijk verandering kan brengen en je opnieuw met plezier en voldoening de touwtjes van je eigen leven in handen neemt. Een individuele coachsessie kan je hier reserveren.

Natuurcoaching in kleine groep Een coachsessie waarin je samenkomt met een aantal mensen (max. 6) die net als jij op onderzoek willen naar een persoonlijke kwestie of antwoord zoeken op bepaalde vragen. In ongeveer 3 uur tijd doen we een aantal oefeningen die vertrekken vanuit jouw individuele coachvraag en die variëren van voelen of denken tot doen, op jezelf en/of in groep. Steeds in contact met de natuur of met het leven rondom ons als spiegel en wijze raadgever. We zijn de hele tijd buiten, weer of geen weer. In het leven wordt niet alles op een gouden schoteltje aangeboden dus wordt het interessant te kijken hoe we met die wisselende (weers-)omstandigheden om (willen) gaan. Meer informatie vind je hier of in de agenda.

KernTalenten-coaching Sinds augustus 2017 doe ik zelf geen KernTalenten Analyses meer, maar wel KernTalenten-coaching. Dus heb je in een ver of recent verleden een KernTalenten Analyse laten doen en ben je op zoek naar hoe je jouw sterke KernTalenten zinvol en effectief kan inzetten, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Loopbaancheques kan je voorlopig niet meer inzetten omdat ik vanaf januari 2019 gedurende zes maanden in het buitenland zal verblijven. We bekijken uit welke activiteiten jij persoonlijk energie haalt, wat je voldoening geeft, en we identificeren de obstakels die je ervan weerhouden om je leven zo in te richten dat je precies kan doen wat je diep van binnen verlangt.

Cirkel bijeenkomsten De cirkels bij Bladspiegeling brengen je rond het vuur samen met gelijkgestemden rond een specifiek thema, in een veld waar ratio, spiritualiteit, emotie en het fysieke een gelijkwaardige plaats hebben. Na een (korte) inleiding krijgt iedereen de kans krijgt zijn/haar visie in de groep te delen. Vervolgens geven we elkaar de ruimte om te filosoferen en te reflecteren, om samen te zingen, te drummen, te fluiten, te lachen, te huilen, te zijn… Al naargelang het thema, het weer, de dynamiek is het mogelijk dat we een korte wandeling maken of een oefening doen in de natuur. Meer informatie, data en thema’s vind je in de agenda van Bladspiegeling.

Een overzicht van de huidige tarieven vind je hier.

Waar vinden de coachsessies plaats?

Op de gemeenschapsgrond in het hart van de Merode (Rode Laakstraat, Veerle-Laakdal). Hier op deze grond bouw ik de Terug Naar Je Natuur-plek uit, een vertrouwde plek waar de coachsessies onder de takken van Olgur de eik plaatsvinden en/of van waaruit we te voet vertrekken. Bij guur of nat weer installeren we ons in een charmante woonwagen op het terrein. Deze plek biedt de mogelijkheid zowel binnen als buiten te werken zonder dit vooraf te hoeven afspreken.

Of in mijn praktijk te Westerlo van waaruit we kunnen vertrekken voor wandel- of buiten coaching.

De precieze adres gegevens en meer info omtrent de bereikbaarheid en parkeren word je toegestuurd bij de bevestigingsmail van je afspraak.


inspirerend coachen  “Frouke Vermeulen volgde de training “Inspirerend coachen” bij Jef Clement (www.centerforselfmanagement.be) en kreeg een opleiding van Rianne van de Ven om haar coaching af te stemmen op hoogbegaafde personen (www.riannevdven.nl).”

“In augustus 2016 volgde Frouke Vermeulen de 5-daagse training Natuur Coaching bij Yoke De Wilde van Smaragd Training (www.smaragd-coaching.nl), op de VivaRanch van Viki Broes (www.viva-concept.com/viva-ranch) te Berlaar.”


Verwante blogberichten

Baas, ik denk dat ik een burn-out heb - Goed, je hebt het aangedurfd om aan je baas op te biechten dat het zo niet meer verder kan. Je hebt er genoeg van, er moet wat veranderen! Oké, maar wat dan? Want stel, je komt elke dag uitgeput van je werk thuis waardoor je nog maar weinig fut en zin over hebt voor je […]
Burn-out wettelijk erkend, en wat met bore-out? - Vanaf vandaag, 1 september, moeten bedrijven maatregelen nemen om te voorkomen dat hun werknemers het slachtoffer worden van een burn-out. Burn-out wordt vanaf nu immers, net als pesterijen, geweld en seksuele intimidatie op de werkvloer, opgenomen in het lijstje van psychosociale risico’s op het werk dat terug te vinden is in de Belgische wetgeving. Let […]

 

 

Typ en druk op Enter om te zoeken.