Kaart wordt geladen...

 

Datum/Tijd
zondag 11 maart 2018
14:00 - 17:00

Locatie
Hart van de Merode


Voor wie? Ben je een snelle creatieve denker die de wereld heel intens ervaart in een oneindig kleurrijk pallet van gevoelens, die gedreven en scheppingsgericht is en voor wie autonomie een absolute must is? Dan ben je van harte welkom in deze cirkel voor hoogbegaafden.

Wat? Heb je soms het gevoel dat niemand om je heen je begrijpt, omdat jij al 20 stappen vooruit bent of nadenkt op veel grotere schaal? Vind je moeilijk aansluiting in gesprekken over populaire thema’s en hou je ervan dieper in te gaan op specifieke onderwerpen? De HB-cirkel brengt je samen met andere snelle denkers rond één specifiek thema. Na een (korte) inleiding krijgt iedereen de kans krijgt zijn/haar visie in de groep te delen. Vervolgens geven we elkaar de ruimte om in zesde vitesse te filosoferen en reflecteren. Daarna trekken we onze wandelschoenen even aan en gaan we ontdekken wat de natuur ons naar aanleiding van deze thema’s te bieden heeft. We sluiten af bij het vuur zodat ieder in zijn/haar eigen ‘snelheid’ weer naar huis toe kan.

Waar? Op de gemeenschapsgrond in het Hart van de Merode. Een plek met geschiedenis, een grond met verhaal, waar je uitgenodigd wordt dicht bij jezelf te komen en van daaruit verbinding te maken, met jezelf, met anderen en met de natuur om je heen.

Thema: HB @ work 2.0

Wanneer je pas ontdekt dat je hoogbegaafd bent, dan vallen er vaak heel wat puzzelstukken op hun plaats. Plots begrijp je waar die conflicten met je baas en collega’s vandaan komen, krijg je een verklaring waarom jouw tempo zo sterk verschilt van dat van anderen, zie je in wat maakt dat jij (voor)ziet wat zij (nog) niet zien en welke factoren allemaal een impact hebben op jouw welbevinden op het werk en de voldoening die je eruit haalt. Ook tussen twee jobs is het soms hard werken als HB-er. Wat als het woord ‘werk’ of ‘baas’ je dusdanig de kriebels bezorgt dat je de website met vacatures zelfs niet geopend krijgt? Hoe overstijg je die afkeer en kom je weer in een modus-operandi terecht die je voedt i.p.v. leeg doet lopen? Moet je als hoogbegaafde voor jezelf beginnen of is het mogelijk je unieke talenten in te zetten binnen een bestaand bedrijf? Speel jij je hoogbegaafdheid uit op je werk als extra troef of vormt die net het struikelblok?

In deze HB-cirkel verkennen we m.a.w. de wereld tussen wat aanvoelt als ‘betaalde bezigheidstherapie’ en zinvol, uitdagend werk dat je voldoening en erkenning schenkt.

In september kwam dit thema uitgebreid aan bod en hadden we een volle cirkel. Aan het einde was meteen duidelijk dat het laatste hier nog niet over gezegd was. We zijn nu een half jaar verder. Benieuwd welke lessen en ervaringen onze ‘oude rotten’ intussen verzameld hebben en welke frisse inzichten nieuwe deelnemers inbrengen. Iedereen welkom!

Praktisch

Benodigdheden: We zijn zoveel mogelijk buiten, met indien nodig beschutting tegen regen, wind of felle zon, maar steeds in de openlucht. Kleed je naargelang de weersvoorspelling. In laagjes werkt vaak het best. Draag stevige wandelschoenen zodat koude of natte voeten je niet kunnen hinderen tijdens je verblijf en verkenning op het terrein. Water en thee is voorzien.

Deelnameprijs: 

  • voor particulieren € 15 + € 2,5 t.v.v. de belevingswaarde* van de gemeenschapsgrond (incl. 21 % BTW)
  • indien zakelijk verrekend € 15 + € 5 t.v.v. belevingswaarde* van de gemeenschapsgrond (excl. 21 % BTW)

De cirkel gaat door bij een minimum van 10 deelnemers en de inschrijvingen worden afgesloten bij een maximum van 20 deelnemers.

(*deze waarde maakt de werking van deze gemeenschapsgrond mee mogelijk)

Vragen

Contacteer me gerust indien je nog vragen hebt.

Data

Telkens een ander thema.

2018: 13 mei, 15 juli

 

Inschrijvingen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Typ en druk op Enter om te zoeken.