Kaart wordt geladen...

 

Datum/Tijd
zondag 15 juli 2018
14:00 - 17:00

Locatie
Hart van de Merode


Voor wie? Ben je een snelle creatieve denker die de wereld heel intens ervaart in een oneindig kleurrijk pallet van gevoelens, die gedreven en scheppingsgericht is en voor wie autonomie een absolute must is? Dan ben je van harte welkom in deze cirkel voor hoogbegaafden.

Wat? Heb je soms het gevoel dat niemand om je heen je begrijpt, omdat jij al 20 stappen vooruit bent of nadenkt op veel grotere schaal? Vind je moeilijk aansluiting in gesprekken over populaire thema’s en hou je ervan dieper in te gaan op specifieke onderwerpen? De HB-cirkel brengt je samen met andere snelle denkers rond één specifiek thema. Na een (korte) inleiding krijgt iedereen de kans krijgt zijn/haar visie in de groep te delen. Vervolgens geven we elkaar de ruimte om in zesde vitesse te filosoferen en reflecteren. Daarna trekken we onze wandelschoenen even aan en gaan we ontdekken wat de natuur ons naar aanleiding van deze thema’s te bieden heeft. We sluiten af bij het vuur zodat ieder in zijn/haar eigen ‘snelheid’ weer naar huis toe kan.

Waar? Op de gemeenschapsgrond in het Hart van de Merode. Een plek met geschiedenis, een grond met verhaal, waar je uitgenodigd wordt dicht bij jezelf te komen en van daaruit verbinding te maken, met jezelf, met anderen en met de natuur om je heen.

Thema: Music Maestro

Mozart en Beethoven waren allebei muzikale geniën met zeer uiteenlopende werk-strategieën. Als hoogbegaafde herkennen we onszelf soms in één van beide wat het creëren en uitwerken van ideeën betreft. Maar hoe zit het met onze eigen muzikale kant? Geven we die de kans om ten volle tot ontwikkeling te komen? Als het muziek en zang betreft dan wordt de beleving daarvan al gauw in de kiem gesmoord door oordeel van onszelf en van anderen: is het wel mooi genoeg?

Maar wat als het daar helemaal niet om draait? Wat als muziek en zang een andere functie hebben dan mooi zijn? Wat kunnen ze dan voor ons betekenen?

Life is music & we are music!

In deze cirkel nodig ik iedereen uit om zijn/haar instrument mee te brengen.

Praktisch

Benodigdheden: We zijn zoveel mogelijk buiten, met indien nodig beschutting tegen regen, wind of felle zon, maar steeds in de openlucht. Kleed je naargelang de weersvoorspelling. In laagjes werkt vaak het best. Draag stevige wandelschoenen zodat koude of natte voeten je niet kunnen hinderen tijdens je verblijf en verkenning op het terrein. Water en thee is voorzien.

Deelnameprijs: 

  • voor particulieren € 15 + € 2,5 t.v.v. de belevingswaarde* van de gemeenschapsgrond (incl. 21 % BTW)
  • indien zakelijk verrekend € 15 + € 5 t.v.v. belevingswaarde* van de gemeenschapsgrond (excl. 21 % BTW)

De cirkel gaat door bij een minimum van 10 deelnemers en de inschrijvingen worden afgesloten bij een maximum van 20 deelnemers.

(*deze waarde maakt de werking van deze gemeenschapsgrond mee mogelijk)

Vragen

Contacteer me gerust indien je nog vragen hebt.

Data

Telkens een ander thema.

2018: 9 sept, 18 nov, 13 jan

 

Inschrijvingen

Soort ticket Prijs Plaatsen
zakelijk
excl. 21 % BTW
€20,00
particulier
incl. 21 % BTW
€17,50


Typ en druk op Enter om te zoeken.