Kaart wordt geladen...

 

Datum/Tijd
zondag 13 mei 2018
14:00 - 17:00

Locatie
Hart van de Merode


Voor wie? Ben je een snelle creatieve denker die de wereld heel intens ervaart in een oneindig kleurrijk pallet van gevoelens, die gedreven en scheppingsgericht is en voor wie autonomie een absolute must is? Dan ben je van harte welkom in deze cirkel voor hoogbegaafden.

Wat? Heb je soms het gevoel dat niemand om je heen je begrijpt, omdat jij al 20 stappen vooruit bent of nadenkt op veel grotere schaal? Vind je moeilijk aansluiting in gesprekken over populaire thema’s en hou je ervan dieper in te gaan op specifieke onderwerpen? De HB-cirkel brengt je samen met andere snelle denkers rond één specifiek thema. Na een (korte) inleiding krijgt iedereen de kans krijgt zijn/haar visie in de groep te delen. Vervolgens geven we elkaar de ruimte om in zesde vitesse te filosoferen en reflecteren. Daarna trekken we onze wandelschoenen even aan en gaan we ontdekken wat de natuur ons naar aanleiding van deze thema’s te bieden heeft. We sluiten af bij het vuur zodat ieder in zijn/haar eigen ‘snelheid’ weer naar huis toe kan.

Waar? Op de gemeenschapsgrond in het Hart van de Merode. Een plek met geschiedenis, een grond met verhaal, waar je uitgenodigd wordt dicht bij jezelf te komen en van daaruit verbinding te maken, met jezelf, met anderen en met de natuur om je heen.

Thema: HB spirits

In het voorbije jaar passeerden al heel wat thema’s de revue (blogs: existentiële depressie, gewoon anders zijn, creativiteit, werk, man-vrouw zijn, ons lichaam). Elke cirkel vormt een draagvlak voor onze emoties en is er meer dan voldoende ruimte om onze ratio een stem te geven. Onze denkmotor is meestal meer dan gespierd genoeg en hoewel het kan gebeuren dat die onvoldoende op volle kracht kan worden uitgeleefd, neigen we er als hoogbegaafden naar om erin weg te vluchten. Emoties worden nog wel eens gevoeld, maar even goed ook snel verdrongen. In de cirkel van januari schonken we daarom in de ijskoude onze warme aandacht aan de anderhalve meter intelligentie die ons fysieke lichaam is, als instrument om met die emoties om te gaan. In de cirkel van mei zoeken we een ander uiterste op: het spirituele.

Het is een term die bij velen bepaalde associaties oproept, maar wat houdt het precies in? Hoe kan je het spirituele nuttig voor jezelf inzetten zodat het een volwaardig deel van je leven als hoogbegaafde kan uitmaken, en je emoties, je ratio en je fysieke lichaam evenwichtig kan aanvullen. Op welke manier beleef jij als hoogbegaafde jouw spiritualiteit.

We gaan samen op verkenning rond dit thema, delen meningen en ervaringen, en nemen ook de tijd om het even te be-leven. Niks hokus pokus, gewoon in/met de natuur, en daar leent onze gemeenschapsgrond zich uitstekend toe.

Praktisch

Benodigdheden: We zijn zoveel mogelijk buiten, met indien nodig beschutting tegen regen, wind of felle zon, maar steeds in de openlucht. Kleed je naargelang de weersvoorspelling. In laagjes werkt vaak het best. Draag stevige wandelschoenen zodat koude of natte voeten je niet kunnen hinderen tijdens je verblijf en verkenning op het terrein. Water en thee is voorzien.

Deelnameprijs: 

  • voor particulieren € 15 + € 2,5 t.v.v. de belevingswaarde* van de gemeenschapsgrond (incl. 21 % BTW)
  • indien zakelijk verrekend € 15 + € 5 t.v.v. belevingswaarde* van de gemeenschapsgrond (excl. 21 % BTW)

De cirkel gaat door bij een minimum van 10 deelnemers en de inschrijvingen worden afgesloten bij een maximum van 20 deelnemers.

(*deze waarde maakt de werking van deze gemeenschapsgrond mee mogelijk)

Vragen

Contacteer me gerust indien je nog vragen hebt.

Data

Telkens een ander thema.

2018: 15 juli, 9 sept

 

Inschrijvingen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Typ en druk op Enter om te zoeken.