HB-cirkel: HB in je lijf

 In hoogbegaafd

Welk weer is beter geschikt dan een stralende zon en 5 °C om een cirkel te doen en ‘ons lijf’ te voelen?

Bij de voorbereiding werd het meteen duidelijk dat we elke minuut zon die middag zouden mee snoepen. De openingscirkel begonnen we dan ook in het open veld, waar de lange schaduwen van een laagstaande zon ons nog enkele uren niet zou kunnen pakken. Met binnen handbereik liters warme thee en koffie! (en koekjes, maar sst tegen niemand zeggen) En om de hoek de charmante woonwagen verwarmd door een ‘aardige’ voetreflexologe.

Na de spreekwoordelijke opwarming, een rondje waarin we op verkenning gingen wat ons lijf voor ons betekent, was het tijd voor wat beweging. Voor de ene mocht dat al wat expressiever zijn dan voor de ander, voor elk wat wils. Kernwoorden die bleven hangen waren ‘ontladen’ en ‘zin-tuigen’.

Niets leuker dan met dit koude weertje een vuurtje te stoken. Het was net iets te klein om onze grote groep helemaal te verwarmen, maar ideaal om nog even stil te staan bij ons (voor nu) favoriete onderdeel van het lichaam. Voor sommigen meteen heel duidelijk, voor anderen iets minder, en voor iedereen vooral een uitnodiging om geregeld meer aandacht te schenken aan wellicht het meest intelligente instrument waar we als mens over beschikken. Met het vooruitzicht aan een warme douche gingen we bij een ondergaande zon naar huis. ‘Tot de volgende!’

Nog voor dit blogbericht helemaal af was raspte ik een diep gat in mijn linker duim, als om te zeggen ‘remember’! Hoe vaak merken we delen van ons lichaam niet pas op wanneer ze pijn gaan doen of niet meer functioneren? Ik nodig mezelf bij deze dus uit om mijn lichaam nog meer te koesteren, net omdat/wanneer het zo goed werkt.

Grtjs,
Frouke

Foto’s by Wini.

Links:

 

Recente berichten

Reactie plaatsen

Typ en druk op Enter om te zoeken.