HB-cirkel: HB spirits

 In hoogbegaafd

Een HB-cirkel rond het thema spiritualiteit, net in het weekend van Hemelvaart, toeval?

In ieder geval een gewaagd thema in deze setting, zo bleek uit het aantal deelnemers dat een stuk lager lag dan anders, en zo getuigden ook enkele moedige, nieuwsgierige e doch sceptische deelnemers. Dit keer was de charmante woonwagen op het terrein ons (spreekwoordelijk) warm onderkomen (het bleek toch nog frisjes). Met de deuren ver open werden we getrakteerd op het getokkel van de regen op het lange gras en de honderden boterbloemen in de wei. Vragen als ‘wat betekent spiritualiteit voor jou?’ en ‘hoe beleef je jouw spiritualiteit?’ brachten ons moeiteloos bij vragen over licht & schaduw, over wetenschap & geloof, en bij weerstand & overgave.

‘Is iets nog wel spiritueel als je er woorden aan kan geven?’ werd er geopperd.

Dat laat ik in het midden, en veel meer woorden dan dit ga ik er voor nu niet aan geven 🙂

Het is.

Gracias,
Frouke

 

Volgende HB-cirkel zo 15 juli: Music Maestro

Mozart en Beethoven waren allebei muzikale geniën met zeer uiteenlopende werk-strategieën. Als hoogbegaafde herkennen we onszelf soms in één van beide wat het creëren en uitwerken van ideeën betreft. Maar hoe zit het met onze eigen muzikale kant? Geven we die de kans om ten volle tot ontwikkeling te komen? Als het muziek en zang betreft dan wordt de beleving daarvan al gauw in de kiem gesmoord door oordeel van onszelf en van anderen: is het wel mooi genoeg?

Maar wat als het daar helemaal niet om draait? Wat als muziek en zang een andere functie hebben dan mooi zijn? Wat kunnen ze dan voor ons betekenen?

Life is music & we are music!

In deze cirkel nodig ik iedereen uit om zijn/haar instrument mee te brengen.

Inschrijven en meer info via deze link.

Blog vorige HB-cirkel: HB @ work 2.0

Na iedere HB-cirkel schrijf ik een kort blogje. Benieuwd naar vorige keer? Lees hier lekker verder.

Bright Futures evenementen

Op onze prachtige gemeenschapsgrond staan de komende tijd heel wat activiteiten gepland: rondleiding, mindful klas, mindful kampje, wandeling rond eetbare planten, … Meer info en links om je in te schrijven vind je hier.

Recente berichten

Reactie plaatsen

Typ en druk op Enter om te zoeken.