HB-cirkel: HB @ work 2.0

 In hoogbegaafd

Onze prachtige gemeenschapsgrond, gelegen in het hart van de Merode en onze inmiddels heel vertrouwde gast-plek, verwelkomde ons al op de middag. Heerlijke geuren lokten ons naar de veldkeuken, centraal gelegen op het terrein. Daar werd getoverd door een ware kookvrouw (Marijke Aerts) met eenvoudige voedzame groenten, granen en rijst. In het gezelschap van deelnemers aan de voormiddag-rondleiding (door Rik Verschueren) versterkten we onze innerlijke mens. Eén van die deelnemers hoorde tijdens de maaltijd voor het eerst over onze HB-cirkel en besloot aan te sluiten. Zo vloeide het ene ontspannen over in het andere, en beleefden we als coöperanten van Bright Futures een ware dagdroom.

De cirkel opende deze keer op de tonen van een indiaanse fluit, om helemaal toe te komen, zorgen even los te laten, lichaam en geest te aligneren. In mijn gevoel zakten we daardoor tot een laag die minder woorden nodig had. Een laag waarop we sterker konden verbinden vanuit ons zijn, dan vanuit ons denken (waar we al zo vaak overuren draaien). Waar we bij de vorige cirkel rond het thema werk eerder op zoek gingen naar antwoorden op praktische vragen, doken we deze keer naar de kern, onze kern. Als motor om in beweging te komen, als plaats voor ons innerlijk vuur.

We sloten af in relatieve stilte, elk verbonden met onze eigen kern. De ervaring kostbaar bewarend in ons lijf. Oordeel vrij. Mild. Zonder woorden.

Als dit als toeschouwer/lezer vaag klinkt, dan begrijp ik dat volkomen. Elke HB-cirkel is anders van aard. Er gebeurt zoveel meer dan wat er gezegd wordt. Wees welkom om het de volgende keer mee te komen ervaren. Op zondag 13 mei staat de cirkel in het teken van de spirits.

Grtjs,
Frouke

Links:
info + inschrijven volgende HB-cirkel: HB spirits
blog vorige HB-cirkel: HB in je lijf
rondleiding hart van de Merode

Recente berichten

Reactie plaatsen

Typ en druk op Enter om te zoeken.