HB-cirkel: man-vrouw zijn

 In hoogbegaafd

Man-vrouw zijn. Best een uitdagend thema. Voor sommigen erg boeiend, voor anderen minder veelzeggend. Sommige deelnemers werden net aangetrokken door het thema, anderen helemaal niet maar kwamen toch omdat het ondertussen zo fijn vertoeven is in de groep. In de voorbije HB-cirkels waren we behoorlijk honkvast. We verkenden telkens een ander plekje en leerden zo ons terrein en elkaar steeds beter kennen. Maar voor dit thema moesten we in beweging komen, vond ik. En ook wel een beetje omdat het gewoon te koud was om stil te zitten. 😉

Zo geschiedde. Na de openingscirkel waarin we met veel herkenning en humor onze irritaties rond stereotiepe man/vrouw-situaties en kenmerken met elkaar deelden, vertrokken we in oostelijke richting, over een kletsnat weiland. Gewapend met een regenjas en paraplu, gingen we in man-vrouw duo’s op stap met een vraag rond het thema en ontdekten we al meteen verschillen in visie. Onderweg hielden we zo nu en dan halt, om eens te luisteren wat anderen ervan vonden, om gezellig samen te schuilen onder 3 paraplu’s en 25 blaadjes die nog aan wat natte takken hingen, of gewoon om van een uitzicht te genieten. Als een vraag genoeg bekeken was nam de droge wind ze mee om plaats te ruimen voor alweer een nieuwe. We wisselden geregeld van gesprekspartner en leerden bij, over hoe anderen hun mannelijke en vrouwelijke energie en eigenschappen beleven. Na een korte, gezellige, verwarmende pauze, wandelden we terug ‘huiswaarts’, alwaar een heerlijk brandend vuurtje het midden vormde van onze afsluitende cirkel.

Volgende keer komen samen rond het thema HB in je lijf: Als hoogbegaafde heb je wellicht een hoofd dat overuren draait en ‘s nachts doodleuk aan de volgende shift begint. Alles wat er in je leven gebeurt wordt aan een diepgaand onderzoek onderworpen in je bovenkamer en daar ontleed tot in de kleinste details. Zelfs mijlen-ver-van-je-bed-vraagstukken houden je denkmotor moeiteloos in gang, ook als je eigenlijk wel wat rust kunt gebruiken. Dus hoe zit het met de rest van je lijf? Pik je wel eens de subtiele signalen op van dat ongeveer 8 keer grotere magische instrument waar ons hoofd de baas over denkt te zijn? Heeft het je al eens gevloerd om eindelijk je aandacht te krijgen/eisen? Of heb je er een fijne band mee en luister je naar de subtiele signalen die het zendt? In deze HB-cirkel dalen we af vanuit ons hoofd, naar ons lijf. Je lijf is slimmer dan je denkt!

Grtjs,
Frouke

Foto’s by Wini.

Links:

 

Recommended Posts

Reactie plaatsen

Typ en druk op Enter om te zoeken.