Bore-outcoach werd Bladspiegeling

Meer info en nieuwe evenementen via www.bladspiegeling.be


Wat is hoogbegaafdheid?

Hoe weet je of je hoogbegaafd bent?

Wat kan ik als coach voor je betekenen?

Wat zijn je opties?

Waar vinden de coachsessies plaats?


Wat is hoogbegaafdheid?

Roept het woord hoogbegaafd bij jou ook heel wat weerstand en negatieve associaties op? Je bent niet alleen hoor. Misschien verwar je het daarnaast, net als veel andere mensen, met hoogintelligent zonder precies te weten wat beide begrippen betekenen. Eén van de definities waarin hoogbegaafden zichzelf doorgaans sterk herkennen werd opgesteld door Maud Kooijman-Van Thiel samen met een hele groep van experts. Hoe de definitie tot stand kwam vind je terug in het boek “Hoogbegaafd, dat zie je zó”. Wat deze definitie zo speciaal maakt is dat ze gevormd werd door mensen die zélf hoogbegaafd zijn, dat ze bekrachtigend geformuleerd is en dat ze een aantal onderling samenhangende facetten benoemt die het bestaan van een hoogbegaafd persoon typeren.

TEK_HB_bewerktEen hoogbegaafde is een snelle en slimme denker die complexe zaken aankan. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard.
Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Hij of zij schept plezier in creëren.

Stevig verankerd in deze definitie zit dus wel het hoogintelligente (snelle en slimme denker) maar zoals je ziet gaat het bij hoogbegaafdheid om veel meer dan dat. Er zit ook een stukje sensitief en emotioneel in, wat ik uitvoerig heb belicht in de pagina rond hoogsensitiviteit. Alle hoogbegaafde personen dragen dit kenmerk in zich, maar niet allemaal in dezelfde mate. En dat geldt ook voor alle andere facetten. Omgekeerd geldt dit echter niet, niet alle hoogsensitieve personen zijn ook hoogbegaafd.

Hoe weet je of je hoogbegaafd bent?

Dat is een interessante vraag! Je wil vast, net als heel veel mensen, liefst van al meteen een duidelijk antwoord. Alleen is het niet zo simpel…al was het maar omdat er voorlopig geen wetenschappelijke methode bestaat om dit eenduidig vast te stellen. Hoogbegaafdheid wordt gekenmerkt door een heleboel karaktereigenschappen die elk in meer of mindere mate aanwezig en/of veruiterlijkt worden. Daarom is het wellicht interessant(er) om jezelf in eerste instantie af te vragen waarom je het graag wil weten. Hoe ben je tot die vraag gekomen en wat hoop je met het antwoord te bereiken? In tweede instantie is het belangrijk uit te zoeken wat hoogbegaafd zijn precies inhoudt (betekent) en in welke mate je jezelf in alle aspecten herkent.

Ontdekken dat je hoogbegaafd bent maakt deel uit van een proces en staat naast herkenning, erkenning en aanvaarding, van hoogbegaafdheid op zich en van jezelf in je totaliteit.

Wat kan ik als coach voor je betekenen?

Er bestaat een grote kans dat je wil weten of je hoogbegaafd bent omdat je (steeds opnieuw) tegen enkele zaken aanloopt op je werk (of in je privé leven) en dat je het spannend of moeilijk vindt om van jezelf te geloven of te zeggen dat je hoogbegaafd bent. Want ja…er hangen nog steeds een heleboel negatieve connotaties vast aan het woord ‘hoogbegaafd’. Onterecht, want hoogbegaafdheid draait om veel meer dan enkel een hoog IQ. En dat is precies wat je kan ontdekken in een coachtraject. Wat houdt hoogbegaafdheid precies in, hoe profileert het zich in jou leven, wat doet het met je om te weten dat je hoogbegaafd bent, wat kan je ‘er’ vanaf nu mee doen, … ? Ik ondersteun je om antwoord te vinden op deze en nog veel meer vragen! Twijfel je of je aan het goede adres bent en of coaching iets voor jou is? Contacteer me gerust vrijblijvend via de contactpagina van mijn nieuwe coachpraktijk Bladspiegeling.

Sinds juni 2018 ben ik actief als coach onder de naam Bladspiegeling.

Wat zijn je opties?

Contacteer me via de website van mijn nieuwe coachpraktijk en we bekijken samen wat je nodig hebt.

 

Waar vinden de coachsessies plaats?

Op de gemeenschapsgrond in het hart van de Merode (Rode Laakstraat, Veerle-Laakdal). Hier op deze grond bouw ik de Terug Naar Je Natuur-plek uit, een vertrouwde plek waar de coachsessies onder de takken van Olgur de eik plaatsvinden en/of van waaruit we te voet vertrekken. Bij guur of nat weer installeren we ons in een charmante woonwagen op het terrein. Deze plek biedt de mogelijkheid zowel binnen als buiten te werken zonder dit vooraf te hoeven afspreken.

Of in mijn praktijk te Westerlo van waaruit we kunnen vertrekken voor wandel- of buiten coaching.

De precieze adres gegevens en meer info omtrent de bereikbaarheid en parkeren word je toegestuurd bij de bevestigingsmail van je afspraak.


Frouke Vermeulen hoogbegaafdheidNadat Frouke Vermeulen ontdekte dat ze hoogbegaafd is kon ze pas echt goed begrijpen wat de oorzaak van haar bore-out was. Zelfkennis en –aanvaarding zijn essentieel om datgene te kunnen doen dat je echt graag doet in het leven.

Recentste blogberichten

Dag klein verstandje & **nieuws** - Ze wordt achtervolgd, ze weet het zeker. Ze durft niet om te kijken. Lichtjes buiten adem stapt ze dapper verder. Frederieke let er extra goed op dat ze niet struikelt. Niet nu. De knokige oude boomwortels maken het haar niet makkelijk. Met elke voetstap stampt ze zichzelf wat extra moed in. Tik. Tik. Twee vingers […]
Dag wereld, dag mensen - Duizend keer. Minstens. Zong ze dit lied als klein meisje en later als jonge tiener. In de klas, in de kerk, bij de jeugdbeweging in de openingscirkels of onderweg bij de dropping. Op den duur vond Frederieke het zelfs een beetje kinderachtig klinken. Ze grinnikt bij de herinnering eraan, want op dit moment betekenen de […]

Typ en druk op Enter om te zoeken.