Bore-outcoach werd Bladspiegeling

Meer info en nieuwe evenementen via www.bladspiegeling.be


Met KernTalenten wordt niet hetzelfde bedoeld als met (klassieke) talenten zoals iedereen ze kent. Daarom wordt het ook zo gek geschreven. Het is een methode die ontwikkeld werd door en steeds verder evolueert onder toeziend oog van Danielle Krekels van CoreTalents.

**Update** Sinds augustus 2017 kon je bij mij al niet meer terecht voor KernTalenten Analyses, enkel nog voor KernTalenten-coaching (als je je KernTalenten al kent). Vanaf juni 2018 kan je voor deze KernTalenten-coaching geen loopbaancheques meer inzetten, omdat ik vanaf januari 2019 gedurende zes maanden in het buitenland zal zijn. Uiteraard blijf je welkom voor (KernTalenten)coaching. Klik hier om te lezen waar je wel terecht kan voor een analyse.

Benieuwd waar je goed in bent?

Wat zijn KernTalenten precies?

Hoe kan je je KernTalenten ontdekken?

Hoe kunnen KernTalenten je helpen bij je bore-out?

Is er een verband tussen KernTalenten en hoogsensitiviteit?

Hoe zit het met KernTalenten en hoogbegaafdheid?

Waar kan je terecht voor een KernTalenten Analyse?


Benieuwd waar je goed in bent?

We willen allemaal graag ergens goed in zijn. En dat zijn we ook! Alleen niet altijd in de ‘juiste’ dingen… Misschien heb je het gevoel dat je iets mist in je leven. Je vraag je af of dit ‘het’ is dat je de rest van je leven zal doen. Of je raakt elke keer weer uitgekeken op je werk en haalt weinig voldoening uit wat je doet. Of je vindt jezelf wel behoorlijk goed in een heleboel dingen maar in niets subliem. Of je bent tussen twee jobs beland en grijpt deze kans om een gerichte keuze te maken met grote kans op slagen.

TEK_KTN_bewerktNatuurlijk is het nuttig te weten waar je allemaal goed in bent. Maar heb je jezelf al eens afgevraagd of je die dingen ook gráág doet? Want wat je graag doet, doe je niet alleen beter, je haalt er ook voldoening en energie uit!

Om dus een antwoord te vinden op de vraag “Waar ben ik goed in?” nodig ik je uit de vraag om te vormen tot “Wat zijn mijn KernTalenten?” zodat je goed kan zijn (of worden) in de ‘juiste’ dingen.

Wat zijn KernTalenten precies?

KernTalenten zijn een weergave van je natuurlijke aard, potentieel én intrinsieke motivatie. Je natuurlijk aard is je karakter of jouw unieke set van persoonlijkheidseigenschappen. Je potentieel is de mogelijkheid in je om iets te kunnen, gebaseerd op je aanleg en je begaafdheid. Op basis van je sterke KernTalenten kan je dus je klassieke talenten ontwikkelen, net als algemene vaardigheden of specifieke competenties. En je intrinsieke motivatie geeft aan met hoeveel “goesting” je die activiteiten uitvoert of onder de knie krijgt.

KernTalenten zitten dus als het ware nog een laagje dieper in je persoonlijkheid dan de klassieke talenten. Frouke Vermeulen KernTalenten gouden eierenZe verklaren waarom je soms een ongelooflijke drive voelt om iets te doen en ze verschaffen inzicht in wat je in je leven best aandacht schenkt zodat je elke dag een voldaan gevoel kan ervaren. KernTalenten kun je beschouwen als jouw persoonlijke collectie “gouden eieren” die je doen schitteren binnen-in, zolang je ze maar koestert!

Hoe kan je je KernTalenten ontdekken?

Om je KernTalenten te achterhalen vul je vooraf online een vragenlijst in die je meevoert naar je kindertijd. Op basis van je favoriete speelgoed en de spelletjes die je als 4 tot 12 jarige het liefst speelde bepalen we jouw KernTalenten-profiel. Dat klinkt op het eerste zicht misschien gek maar een kind veruiterlijkt zijn persoonlijkheid in de manier waarop het speelt en sport.

LOGO_CoTa-doorschijnendDe vragenlijst mag dan wel eenvoudig in te vullen zijn, de interpretatie van de antwoorden is dat allerminst. Een KernTalenten Analyse is complex en echt specialistenwerk omdat bij de interpretatie de 23 KernTalenten gecombineerd en gekoppeld worden. Bovendien kan een opgeleid en erkend KernTalenten Analist eventuele foutieve antwoorden in de vragenlijst opsporen en corrigeren. Het resultaat is een uitgebreid persoonlijk verslag met daarin jouw unieke KernTalenten profiel.

Voor wie? Voor iedereen! Voor jezelf dus of voor iemand die je lief is of voor iemand die je graag een positief steuntje in de rug wil geven. Een KernTalenten Analyse kan vanaf de leeftijd van 14 jaar.

Hoe kunnen KernTalenten je helpen bij je bore-out?

In je KernTalenten profiel heb je een aantal sterke KernTalenten en daarnaast minder sterke en ook kleine KernTalenten. Het inzetten van je sterke KernTalenten levert je voldoening, energie en een heleboel plezier op. Het verwaarlozen van je sterke KernTalenten leidt echter tot frustratie, een gevoel van gemis, een verminderd gevoel van eigenwaarde, demotivatie, moeheid, lusteloosheid, … .

Als jebore-out burn-out je sterke KernTalenten niet kan of mag inzetten en bijgevolg dus niet die dingen doet die je gráág doet, dan dooft je interne vlammetje na verloop van tijd en beland je in een bore-out. Zet je teveel je sterke KernTalenten in, in combinatie met te weinig rust, dan loop je het risico op een burn-out. Kennis van je eigen KernTalenten profiel krikt niet alleen je zelfbeeld op, het geeft je een boost om je leven in eigen handen te nemen. Jouw unieke KernTalenten profiel is je levenslange leidraad bij professionele keuzes en ook op vlak van hobby’s, relaties, opleidingen, … .

Is er een verband tussen KernTalenten en hoogsensitiviteit?

Als je hooggevoelig bent dan kan dit de manier waarop jij je KernTalenten uitleeft behoorlijk beïnvloeden doordat je als hoogsensitief persoon (HSP) meer prikkels oppikt en deze intenser ervaart en verwerkt. Het kennen van je totale KernTalenten profiel biedt je dan ook inzicht in hoe jij je hooggevoeligheid op dit moment beleeft en het kan verklaren hoe je het vroeger hebt ervaren. Bovenal kan jeHSP hooggevoelig hoogsensitief hoogsensitiviteit KernTalenten profiel dienen als een soort van houvast in het moment (nee, je bent niet gek aan het worden en je bent ook niet buitenaards! Al voelt dat soms wel zo…) en ook als richtingaanwijzer naar de toekomst toe.

Je hoogsensitiviteit is absoluut een troef, op voorwaarde dat je jezelf goed kent en traint in bepaalde vaardigheden zodat je je grenzen kent, ze goed kan aangeven en ook respecteert. Lukt dat (nog) niet, dan ben je erg kwetsbaar om in een bore-out of een burn-out terecht te komen.

Hoe zit het met KernTalenten en hoogbegaafdheid?

Als je even naar de volgende definitie kijkt, uit het boek “Hoogbegaafd, dat zie je zó” van Maud Kooijman-Van Thiel, dan ontdek je meteen waarom hoogbegaafdheid in mijn werk/aanbod ook belangrijk is.

TEK_HB_bewerktEen hoogbegaafde is een snelle en slimme denker die complexe zaken aankan. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard.
Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Hij of zij schept plezier in creëren.

Hoogbegaafde personen zijn dus, naast hoogintelligent, ook hoogsensitief. Als jij meent hoogbegaafd of hoogsensitief te zijn, dan heb je er alle belang bij om te weten welke talenten je kan ontwikkelen. Het is immers ontzettend belangrijk om al je sterke KernTalenten in te zetten en wel zo dat je er energie van krijgt en weet waar je grenzen liggen. Dit inzicht is belangrijk ter genezing of (beter nog) voorkoming van een bore-out, want als hoogbegaafde ben je hier extra gevoelig voor. (De KernTalenten methode is geen IQ-meting.)

Waar kan je terecht voor een KernTalenten Analyse?

Een volledige KernTalenten Analyse is een levenslang geschenk, op voorwaarde dat jouw antwoorden met de juiste finesse en nauwkeurigheid geïnterpreteerd worden en in het kader van jouw levensloop. Dat kan alleen bereikt worden door middel van het persoonlijke diepte-interview.

Sinds augustus 2017 heb ik besloten zelf geen KernTalenten Analyses meer uit te voeren en me toe te leggen op KernTalenten-coaching. Dit betekent concreet dat je je voor een KernTalenten Analyse moet wenden tot één van de KernTalenten analisten die vermeld staan op de website van CoreTalents. Daar kan je zoeken op naam, locatie en thema. Ben je op zoek naar een warme aanbeveling? Mail me dan gerust even via het contactformulier.

KernTalenten-coaching

Update juni 2018: Voorlopig kan je bij mij niet meer terecht met loopbaancheques, omdat ik vanaf januari 2019 gedurende zes maanden in het buitenland zal verblijven.


Frouke Vermeulen KernTalenten“Frouke Vermeulen ontdekte de KernTalenten methode via een zeer levendige presentatie van Danielle Krekels van CoreTalents (www.coretalents.be). De methode bood niet alleen inzicht op vlak van bore-out, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid maar vormde ook de perfecte tool waarnaar ze op zoek was om mensen nog beter te kunnen begeleiden en coachen.”

Verwante blogberichten

Liefdevolle herinnering aan mijn bore-out - 14 april 2014. Ik zat daarnet eventjes stil op mijn stoel. Mijn avond eten was net op en ik zat de dag te overpeinzen. Er kwamen veel gedachten in me op en ik ervoer een gelukzalig gevoel. Het klopte gewoon

Typ en druk op Enter om te zoeken.