Individuele natuurcoaching

Wat?

Bijna alle coachees in mijn praktijk ervaren vermoeidheid of energie te kort. De ene vanwege een bore-out, de andere als gevolg van een burn-out. Maar zelfs als de situatie minder ernstig is, valt op dat bijna iedereen als gevolg van zorgen en/of twijfel er last van heeft. Ruim 4 jaar ervaring als coach heeft me geleerd dat buiten coachen een triple win is. De meeste mensen komen er niet toe wat vaker tijd door te brengen in de natuur hoewel ze dit wel heel graag willen. Een eenvoudige wandelcoaching levert je dus niet alleen inzichten en antwoorden op, maar ook een uurtje rustige beweging. Bovendien heeft de natuur de bijzondere gave om je zonder veel omwegen bij de kern van je vraag/probleem te brengen. Ze spiegelt en symboliseert en verleidt je om uit je hoofd te komen (waar het ongetwijfeld heel erg boeiend is) en dichter bij je gevoel (wat voor velen spannend, maar net daarom interessant is). Daarnaast is de natuur ook voor mezelf als coach een fijne omgeving waaruit ik energie en inspiratie haal om jouw coachproces te optimaliseren, en waarin ik ook mijn intuïtie volop kan inzetten.

Waar?

Op maandag spreken we af op de gemeenschapsgrond in het hart van de Merode (Rode Laakstraat, Veerle-Laakdal). Hier op deze grond bouw ik de Terug Naar Je Natuur-plek uit, een vertrouwde plek waar de coachsessies onder de takken van Olgur de eik plaatsvinden en/of van waaruit we te voet vertrekken. Bij guur of nat weer installeren we ons in een charmante woonwagen op het terrein. Deze plek biedt de mogelijkheid zowel binnen als buiten te werken zonder dit vooraf te hoeven afspreken. Ben je zeker dat je buiten een coaching wenst, dan kan je altijd die specifieke afspraak reserveren.

Op dinsdag is mijn praktijk te Westerlo de plaats waar we elkaar ontmoeten. Ook van hieruit kunnen we vertrekken voor wandel- of buiten coaching, maar dan moet je dat wel vooraf reserveren.

Afhankelijk van het weer stemmen we verder af. Een beetje regen of wind deert niet. Tegen de meeste kou kunnen we ons kleden, maar bij stormweer blijven we veilig binnen.

Thema’s

Mogelijke coach thema’s kunnen zijn: bore-outhoogbegaafdheid, of het inzetten van je sterke KernTalenten (geen KernTalentenanalyses meer, enkel coaching). Maar ook voor andere vragen of bij het nemen van moeilijke beslissingen ben je welkom. Twijfel je of je bij mij aan het goede adres zit? Neem dan gerust eens contact op.

Praktisch & reserveren

De precieze adres gegevens en meer info omtrent de bereikbaarheid en parkeren word je toegestuurd bij de bevestigingsmail van je afspraak. Een afspraak kan je hier reserveren.

Natuur Coaching in kleine groep

Wat? Een reeks van coachsessies waarin je samenkomt met een aantal mensen (max. 6) die net als jij op onderzoek willen naar een persoonlijke kwestie of antwoord zoeken op bepaalde vragen. In ongeveer 3 uur tijd doen we een aantal oefeningen die vertrekken vanuit jouw individuele coachvraag en die variëren van voelen of denken tot doen, op jezelf en/of in groep. Steeds in contact met de natuur of met het leven rondom ons als spiegel en wijze raadgever. We zijn de hele tijd buiten, weer of geen weer. In het leven wordt niet alles op een gouden schoteltje aangeboden dus wordt het interessant te kijken hoe we met die wisselende (weers-)omstandigheden om (willen) gaan.

Verloop Bij elke Natuur Coaching wordt er gewerkt rond één algemeen thema. Na een korte inleiding krijg je de kans jouw intentie helder te krijgen en in de groep te delen. Vervolgens geven we elkaar de ruimte om op onderzoek te gaan. We ontdekken wat de natuur ons naar aanleiding van dit thema te bieden heeft. We sluiten gezamenlijk af in een cirkel zodat je daarna rustig (en/of enthousiast) weer naar huis toe kan. Hoewel Natuur Coaching een reeks van coachsessies is, ben je steeds vrij om in te stappen.

Waar? Op de gemeenschapsgrond in het Hart van de Merode. Een plek met geschiedenis, een grond met verhaal, waar je uitgenodigd wordt dicht bij jezelf te komen en van daaruit verbinding te maken, met jezelf, met anderen en met de natuur om je heen.

Thema’s

van Wens naar Waarheid Deze Natuur Coaching is bedoeld voor mensen met wensen. Zit er ergens diep vanbinnen in jou een wens verscholen? Of weet je heel goed wat jouw wens is en wil die maar geen waarheid worden? Dan kan het raadzaam zijn die wens en mogelijke belemmeringen te onderzoeken. Weet je niet wat je wens is? Da’s ook helemaal prima. Als je benieuwd bent te ontdekken wat er in je leeft en wat de bomen, de bloemen, de vogels, de grond en alles erop, errond en ertussen jou te vertellen hebben, dan ben je van harte welkom.

van Waarheid naar Wonder Deze Natuur Coaching is bedoeld voor iedereen die iets te vieren heeft. Gun jij het jezelf je ‘overwinningen’ te vieren? Hoe klein ook! Het kan bijzonder versterkend werken, stimuleren en motiveren om wat jij waar gemaakt hebt/jouw waarheid te vieren en te eren, voor jezelf en samen met anderen. Het zijn tenslotte jouw wonders in de wereld. Denk je dat je niets te vieren hebt? Ook dan is deze sessie iets voor jou. Er valt altijd weer iets te ontdekken. Doe mee en vier je verwondering.

van Wonder naar Waarde Ben je er klaar voor om dat ene (eindelijk) af te ronden en achter je te laten? Hou je krampachtig vast aan één van de wonders in je leven terwijl het een meerwaarde zou zijn stilaan los te laten en er afscheid van te nemen? Misschien vind je dat spannend of besef je niet dat het dat is wat je nodig hebt.  In deze Natuur Coaching ga je op zoek naar de waarde in je wonders als zaadjes voor de toekomst.

van Waarde naar Wijsheid Sta je wel eens stil bij de waardevolle dingen in je leven? Neem je soms de tijd om te reflecteren of te rusten? Een moment of een periode van bezinning brengt vaak wijsheid met zich mee. In deze Natuur Coaching gaan we op zoek naar wat nodig is om even helemaal naar binnen te keren en te ervaren wat daar leeft. We kijken ook naar oude wensen die mogen verdwijnen, wensen die nog even mogen rusten en wensen die stilaan tot leven willen komen.

Praktisch & inschrijven

Kijk in de agenda voor de eerstvolgende Natuur Coaching in groep en schrijf je in op de pagina van het evenement.


In augustus 2016 volgde Frouke Vermeulen de 5-daagse training Natuur Coaching bij Yoke De Wilde van Smaragd Training (www.smaragd-coaching.nl). Oefeningen en technieken in deze Natuur Coaching sessies zijn gebaseerd en geïnspireerd op de BLOEI©-methode zoals gepubliceerd door Yoke De Wilde.


Typ en druk op Enter om te zoeken.